כשרות בדירת סטודנטיות

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 21/06/21 12:12 יא בתמוז התשפא

שאלה

היי עברתי לדירת שותפות, אני סטודנטית. המטבח בהגדרה כשר, שותפות שלי דתיות אבל לא מקפידות על כל הדברים בהלכה (לא בתחום הכשרות דוקא).

השאלה אם אפשר לסמוך על הכשרות של הכלים ? עולה לי חששות, לדוגמא אני לא בטוחה עד כמה היה להן חשוב להכשיר כלי במקרה של טעויות.. אבל אני לא יודעת.. לפי מה שהן אומרות הדירה כשרה.

לסיכום אפשר לסמוך על כשרות בכלים שלהן?

תשובה

לשואלת שלום

יהי רצון שתתברכי ביישוב טוב בשעה טובה ומוצלחת לבריאות ולשלום.

קשה להשיב תשובה ישירה כיוון שהניסוח "לא מקפידות על כל הדברים בהלכה" אינה ברורה דיה.

השולחן ערוך כותב "החשוד לאכול דברים האסורים בין אם הוא חשוד באיסור תורה בין אם הוא חשוד באיסור דרבנן אין לסמוך עליו בהם ואם נתארח עמו לא יאכל משלו מדברים שהוא חשוד עליהם".

הכלל ההלכתי הפשוט הוא שאם הן מכירות את הלכות כשרות המאכלים, הן נאמנות לומר שהן שומרות.

(מקור: שולחן ערוך וערוך השולחן סימן קיט)

לכן לכתחילה אני ממליץ להקצות כלים עבורך בלבד. מותר לבשל בגז שהן מבשלות, וכששומרים על ניקיון, אפשר גם לאפות בתנור אחר הדלקתו על החום המירבי למשך 20 דקות.

בהצלחה רבה ובשורות טובות