כשרות בבית צמחוני

חדשות כיפה רבני כושרות 05/08/22 15:54 ח באב התשפב

שאלה

אני מתנדבת אצל אישה מבוגרת ומשתדלת מאוד להגיע אליה בכל שבוע ביום שישי

היא לא דתייה וכשאני מגיעה אליה היא תמיד רוצה לכבד אותי באוכל וכל פעם אני מתחמקת.. אני מרגישה שהיא נעלבת מזה כי היא מאוד רוצה שאני יאכל..

היא צמחונית מגיל קטן, היא אוכלת דגים וחלב ולא נוגעת בבשר. זה מותר לאכול מהאוכל שלה?

תודה מראש!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

בבית צמחוני יכולים להיות המון דברים לא כשרים

החל מרטבים לא כשרים שכוללים יין (שנחשב כיין נסך),

ועוד חומרים תעשייתים שמכילים חומרי עזר בעייתיים.

זאת בנוסף לחרקים במזון וכו'.

לכן באופן כללי אין לאכול מתבשילים של מי שאינו שומר כשרות גם אם הוא צמחוני.

כמובן שבאופן ספציפי אפשר יהיה לבדוק מאכלים מסוימים שאין בהם בעיות.

בברכה

יצחק דביר

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן