כשרות אוכל מוכן

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 11/03/20 19:50 טו באדר התשפ

שאלה

שלום

לאחרונה רבו בעירנו עסקי האוכל המוכן. מאחר ואין מדבקות לזיהוי יצרנים ומשווקים ע"ג האריזות עולה החשש לכשרות וליושר ממוני.

האם מותר לקנות מהם? גם מבחינת הכשרות וגם מבחינת ניהול העסק באופן חוקי.

אני מתלבט אם אין בכך עידוד לניהול עסקי בלתי תקין ועל כשרות מלאה.

תודה.

דוד

תשובה

שלום וברכה

אני לא בטוח שהבנתי את המציאות.

אין ספק שספקי אוכל מוכן חייבים להיות בעלי תעודת כשרות, שכן מעשיהם מחייבים השגחה ותשומת לב מיוחדת. הם עסק כלכלי, שיש בו הרבה פרטים של יסודות הכשרות, והצורך הוא ממש חיוני.

וכמובן, ככל שאנחנו יכולים לקדם את הציות לחוק, שותפות במס אמת, וכל התחומים האחרים (ביטוח העובדים, תנאים סוציאליים וכדו׳) הדבר הוא הנכון ביותר לעשותו.

כל טוב