כפרה על קעקוע

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 13/04/22 11:39 יב בניסן התשפב

שאלה

היי

אני בן אדם מאמין, משתדלת לשמור על המצוות

עשיתי היום קעקוע אחרי שחלמתי על כך שנים אבל עכשיו אחרי שעשיתי אני מאוד מתחרטת, מלאה בתסכול מהמצב אליו הכנסתי את עצמי ויש בי חרטה ענקית על כך, הלוואי שלא הייתי עושה אותו

איך אני יכולה לכפר על זה? אני פיזית מרגישה חולה רק מהמחשבה על המצב

תודה

תשובה

ב"ה

שלום.

אני מעריך מאוד את האומץ שיש לך לבטא חרטה עמוקה!!

עצם מה שאת מרגישה והחרטה על עשיית הקעקוע זה נקרא חזרה בתשובה שלמה. אשרייך!!

מי שחוזר בתשובה ומתחרט על מה שעשה אז הזדון נהפך לזכות. כן קראת נכון העברות נהפכות לזכיות.

כדאי לך להמשיך הלאה ולא להתעכב על זה. מה שהיה היה ומכאן והלאה תשתדלי לעשות טוב ולהתקדם .

אגב, פירוש המילה עבריין הוא מי שמתעסק בעבר שלו ולכן המבט צריך להיות קדימה.

תשתדלי לחזק את הקשר שלך עם בורא עולם בלימוד תורה במעשים טובים ובתפילה.

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.