כספים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 26/05/22 18:25 כה באייר התשפב

שאלה

שכיר שקיבל מחשב נייד מהמעסיק שלו וגילה שלמחשב יש תקלה שתגרום למחשב להיהרס לחלוטין (כנראה קיבל מכה מהעובד שלפניו).

בעקבות הקורונה הופסקה עבודתו של השכיר והמחשב נשאר אצלו (באישור המעסיק), ובאותה התקופה שבק המחשב חיים - בעקבות אותה התקלה.

האם על השכיר לשלם? אם כן, כמה משווי המחשב (אציין שהמחשב משומש ולא חדש, וכאמור לעיל - נשמר בצורה המיטבית)?

תודה

תשובה

שלום וברכה

בדיני ממונות חייבים לשמוע את שני הצדדים.

לכן אני לא יכול לענות תשובה חד משמעית.

אם אני מבין נכון מדובר במחשב שראוי להחיל עליו את דין ״מתה מחמת מלאכה״, שאין השואל חייב על כך.

כל טוב