האם מותר לקבל כסף מההורים על עזרה בבית?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 03/03/22 18:49 ל באדר א'

שאלה

היי אני בת 14 ואני לא כל כך עובדת ואמא שלי מביאה לי כסף על עזרה בבית כמו שטיפת כלים וקיפול כביסה היא אומרת לי שהיא רוצה לצ'פר אותי ואני לא יודעת אם זה מותר..

אני אשמח אם תעזרו לי, תודה!

תשובה

שלום לך.

ראשית יישר כח על מצוות כיבוד הורים שאת כה עמלה בו. זה חשוב מאוד, בפרט בימינו.

אכן, יש בעייתיות מסויימת לקבל שכר עבור מצוות, ובפרט במצווה שבה אנו מחוייבים כמו כיבוד הורים (בניגוד למוהל או מסדר חופה שגם שם היתרם לקבל שכר הוא היתר דחוק).

בנוסף, חבל להחליף את שכר המצווה (ששכרה הוא אריכות ימים כפי שכתוב בתורה, וגם שהיא מצווה שאוכלים מפירותיה בעולם הזה, והקרן קיימת לעולם הבא) בשכר גשמי כמו כסף.

לכן, הטוב ביותר שתעזרי להורייך שלא על מנת לקבל שכר, ואילו הורייך יתנו לך דמי כיס שבועיים או חודשיים בלי קשר לעזרה שלך. במילים אחרות - במקום לקבל כסף על כל עזרה בבית בנפרד - לקבל כסף כדמי כיס בכל שבוע, בלי קשר לעזרה. כמובן שגם את צריכה לא לצפות לכסף לאחר העזרה.

זה הטוב ביותר לעניות דעתי.

שתזכי לקיים את מצוות כיבוד בהידור ובשלמות כל ימייך, אמן.

בהצלחה,

הרב אבי