כסיסת ציפורניים והשלכתם לרצפה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 18/05/22 10:37 יז באייר התשפב

שאלה

שלום כבוד הרב,

תמיד אני זוכר את עצמי כוסס ציפורניים ומשליך אותם לרצפה, גם רוב הזמן אמא שלי הייתה אומרת לי שזה עלול לגרום להפלה של עובר תינוק כאשר אישה דורכת על הציפורן ואף פעם לא התייחסתי אל זה ברצינות כי חשבתי שמדובר באמונה תפלה.

אז מה עליי לעשות? האם זה אומר שהרגתי עוברים? מה עליי לעשות בכדי לכפר על זה?

תשובה

ב"ה

שלום.

מה שהיה היה.

מכאן ואילך אתה צריך להקפיד להשליכם במקום שהם צריכים להיות ולא לפזרם על הריצפה."שמע בני מוסר אביך ואל תיטוש תורך אימך"

.

ומעלתם של הצפרניים היא גדולה שהרי במוצש מסתכלים על הציפורניים ומבדילים ע"י האור בין הציפורן לבשר וגם שהציפורן היא סימן לפריה ורביה כפי שכתב בספר משנה ברורה בסימן רצ"ח וגם הם זכר לכותנות אור של האדם הראשון ולכן יש בהם יחודיות אבל כשמנתקים אותם ממקור חיותם זה הופך ל"מותרות הגוף" ולכן יש להשליכם היכך שמשליכים את כל מותרות הגוף.

ואם נפשך חפצה להאריך בנושא עיין בשו"ת משנה הלכות חלק ה סימן רסה

בהצלחה,

עוזיאל אליהו

.