כניסה לבית עלמין

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 07/11/21 07:37 ג בכסלו התשפב

שאלה

שלום כבוד הרב,

ביום שישי האחרון בראש חודש כסלו ביקרתי בקבר של צדיק והקבר שלו נמצא בתוך בית עלמין. הייתי שם 10 דקות ויציאה נטלתי ידיים אך יש לי הרגשה קצת מוזרה מאז לא משהו מבהיל חלילה. אני יודעת שיש איסור על נשים להכנס לבית עלמין ואני מרגישה שיש משהו לא טהור באווירה מאז (במחילה אין לי כל כך דרך להסביר) זה יכול להיות קשור ואם כן יש משהו לעשות? תודה מראש????????

תשובה

שלום

אין איסור מוחלט על נשים להיכנס לבית קברות.

יש מי שכתבו שנשים לא תיכנסנה בכלל. יש שכתבו שכל עוד לא טבלו מטומאתן לא ייכנסו, ויש שכתבו שרק בזמן ראיית הדם לא תיכנסנה.

ובמקום צורך, אפשר להקל.

לגבי ראש חודש, יש שנוהגים לא להיכנס ויש שנהגו שכן.

אני לא חושב שהרגשתך קשורה לזה.

ומכל מקום, אפשר לתת צדקה ולקרוא מספר פרקי תהילים, ואחר כך בוודאי שאת יכולה להיות רגועה ושמחה.

כל טוב