כמה שאלות בנוגע לקורונה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 16/01/21 20:35 ג בשבט התשפא

שאלה

*דחוף*

שלום, יש לי כמה שאלות בנוגע לקורונה. האם הקורונה היא פיקוח נפש?

והאם לדוגמה יש לי שכן שהוא בבידוד(הוא היה במגע עם חולה קורונה והוא לא חולה קורונה מאומת) ואני רואה אותו יוצא(מפר בידוד) האם אני צריכה\חייבת לעשות אם זה משהו? בנוסף האם זה משנה אם הוא יוצא לרוץ או לקנות לעצמו אוכל כי אין מי שיביא לו(משהו חיוני ומשהו לא חיוני). ואשמח אם תתייחסו גם למישהו שלא שם מסיכה במקום ציבורי או כל הפרה אחרת של ההנחיות. בנוסף אשמח אם תכתבו כמה שיותר מפורט וכמה שיותר הסברים כדי שאוכל להבין את זה לעומק. תודה רבה!

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אדם בבידוד (לא חולה) איננו פקוח נפש, אסור לו לצאת כדי לא לפגוע באחרים, אבל משרד הבריאות מתיר יציאות מסוימות (לבדיקות, הלויות, שמחות מסוימות) על כן את לא צריכה לבדוק אחריו שמא הוא עושה כפי ההוראות. כמו כן אפילו מערכות החוק אינן מודאות על אדם בבידוד אלא על חולה מאומת, שהוא באמת אם הוא יוצא יש סכנה מוחשית ועליו צריך להודיע לרשויות שיפלו בו, מכיוון שחולה מאומת הוא יכול לדבק בודאות, אבל חולה בבידוד רוב הסיכויים שיצא בריא ורגיל מהבידוד ולא יבוא לידי חולי ולא לידי הדבקה.

שבוע טוב

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ