כמה נושאים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 17/04/20 14:36 כג בניסן התשפ

שאלה

שלום רב, יש לי שאלות שנוגעות לכמה תחומים ואשמח אם תוכל לעזור לי להבין מה אני צריך לעשות בהן א. בחודשים האחרונים התחלתי לא לאכול מאכלים שיש בהם חלב נוכרי. ביקשתי מאבא שלי שיקנה לי משהו מהסופר שהיה אמור להיות פרווה אבל הוא קנה משהו דומה שהוא לאוכלי חלב נוכרי. אחותי אמרה שאם לא ארצה היא תיקח את זה אבל אני יודע שהיא לא תברך על האוכל. אז מה אני אמור לעשות? האם אני בנדר בגלל שהקפדתי לא לאכול דברים עם חלב נוכרי? גם אם אני לא בנדר אני לא להוט לאכול את זה בגלל שזה עם חלב נוכרי. מצד שני לזרוק את זה זה בל תשחית? ומצד שלישי אסור לי להביא את זה לאחותי מפני לא לתת בפני עיוור מכשול? ב. מתי צריך לומר בלי נדר? והאם אתה אומר פשוט בלי נדר או שיש איזה נוסח שהוא או שפשוט למשל צריך לומר בלי נדר אני אעשה ככה וככה ? ג. התחלתי ללמוד חק לישראל, ולפעמים אני לא מבין מה הפירוש של המקרא, איך אני יכול לעשות את זה? אני בנתיים לומד מהאינטרנט. יש אתרים עם פירושים? פשוט להעזר בקאסוטו? ד. הבנתי שכשאני לומד תורה אני צריך לומר בקול. יש עוד חוקים שאני צריך לדעת? ה. כשאני אוכל מאכל שבו שני דברים שצריך לברך עליהם מזונות, ואחד מקורו מהארץ ואחד מחוץ לארץ איך מברכים במעיין השלוש? האם הולכים לפי מה שעיקר? אם כן איך מזהים אותו? ואם שניהם באותה חשיבות? האם זה משנה האם הם מעורבבים או זה מעל זה? האם זה משנה אם אחד מהם פחות מכזית והשני כזית או ששניהם ביחד פחות מכזית ורק ביחד הם כזית? ו. ומה לגביי ארוחה למשל שבה יש שני דברים שמברכים עליהן מיני מזונות ואחד מחוץ לארץ ואחד מהארץ? ז. אם למשל אני אוכל מאכל כמו קורנפלקס עם חלב שצריך לברך עליו מזונות, אני מברך מעיין השלוש אם הקורנפלקס היה כזית או הקורנפלקס אם החלב היה כזית? תודה רבה על העזרה ותשומת הלב

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

א. אתה לא צריך להביא לאחותך, תניח במקום שכלם לוקחים ומה שיהיה יהיה.

ב. מספיק לומר לאחר כל דיבור של נדר, שהכל בלי נדר, ובזה יוצא מחשש נדרים.

ג.עדיף ללמוד עם רש"י, יש הים רש"י מרובע עם ניקוד, שהוא יתן לך היקף גדול בתורה.

ד. צריך ללמוד בקול, עדיף עם חברותא, ובייחוד יש ללמוד בריכוז.

ה, ו. בכל מקום של תערובות לא מזכירים את שבחה של ארץ ישראל.

ז. אני יודע שקורנפלקס ברכתו אדמה, אולי יש סוג שאני לא מכיר.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ