שאלה
שלום רב,
יש לי 2 שאלות בנוגע לכלים של פסח אבל אשאל אותם ב - 2 מיילים נפרדים.
שאלה ראשונה
לפני כשנתיים בפסח תש"פ (פסח בסגר), אמא שלי בישלה לנו אוכל לחג הראשון. זכור לי כי בשלב ההכנות אמרה לי שאחת מהמחבתות נהרסה לה וגם זכור לי שאמרה שקיבלה מחבת מאחותי.
בכל מקרה כמה חודשים לאחר הפסח (לקראת פסח תש"פ) בשיחה סתמית במהלך השבת אמר הבן של אחותי (היה בן 16) ש"סבתא לקחה מהם מחבת שבמהלך השנה הם מבשלים בו.."
מהדברים השתמע שמדובר במחבת של ימות השנה....
לצערי הרב לא היה לי עם מי לבדוק את הדבר שכן באותו מוצ"ש התברר לנו שאחותי שהייתה מאושפזת נכנסה לניתוח פתאומי ממנו לא התעוררה ואחרי שבוע נפטרה.
אמא שלי באותה תקופה כבר הייתה מאוד מבולבלת. אמנם אמרה שלא יכול להיות והיא לא זוכרת וכו'.
כשהבן של אחותי פינה את הדירה בה גרו, כמה חודשים לאחר מכן, אמר לי שכנראה התבלבל כי מצא את המחבת בבית...אבל אני לא באמת יכולה לסמוך על זה והוא לא ממש זוכר.
בקיצור - יש חשש שמא אמא שלי השתמשה במעין מחבת של ימות השנה.
את האוכל שבישלה לפסח תש"פ אכלנו בכלים הבשריים שלנו:
- צלחות
- סכו"ם
- לא זכור לי אם הדברים הוכנסו לסירים, אבל הסכו"ם בו השתמשנו ויתר הכלים בוודאי שימשו לבישול במהלך החג.
- לא זכור לי אם הכנסנו לטוסטר אובן של פסח - כנאה לא
אבל כל הציוד (פלטה, טוסטר אובן, כיריים חשמליות, כיוסי לשיש, כיסוי לכיור הבשרי ועוד) בא במגע עם הסכו"ם בו אכלנו ...
בשנת תשפא קניתי כלים נוספים
סכו"ם נוסף
סירים נוספים
כיריים מיוחדות לפסח
ועוד
וכל אלו גם באו במגע עם הכלים בהם השתמשנו בש"פ (עם הסכו"ם, דברי שהועברו מסיר לסיר וכו')
(מצטערת שלא שאלתי לפני פסח שעבר אבל לא היו לי את הכוחות הנפשיים)
לכן אני שואלת מה דין הכלים שהיו בשנת תש"פ ומה דין הכלים שהתווספו בשתפ"א
תודה רבה
תשובה
שלום וברכה
סליחה על העיכוב בתשובה.
שלום וברכה
א. את המחבת צריך לנקות ולהגעיל.
ב. כל הכלים האחרים לא נאסרו כלל. אמנם לא עושים כך לכתחילה, אולם הכלים לא נאסרו, בשל העובדה שיש כאן גם ספיקות וגם דיני דרבנן רבים.
כל טוב ושמחת חג
כל טוב