כלים שנגע בהם בשר לא כשר

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 25/12/20 13:48 י בטבת התשפא

שאלה

שלום כבוד הרב. בזמן שההורים שלי היו בחופשה , אחי קנה במקום לא כשר (בתמימות) בשר (לא חזיר , אלא בשר בקר אבל עדיין ללא כשרות).

כשהתחיל לבשל והשתמש בכלים פתאום הוא נזכר בזה שהמקום לא כשר וזרק את הבשר לפח.

שאלתי אלייך היא מה עולה בגורלם של הכלים אשר הבשר נגע בהם? האם צריך לזרוק או ניתן לטבול אותם? תודה רבה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה,

אם הבשר הלא כשר היה קר בשעה שנגע בכלים מספיק לרחוץ את הכלים היטב.

אם הבשר התחמם באופן שהספיק להגיע לחום שהיד סולדת בו (בערך 48 מעלות C) יש להכשיר את הכלי:

בבישול צריך בהגעלה. ואם הבשר היה על האש עצמה (מנגל) או בתוך תנור יש לעשות ליבון.

בברכה

הלל

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן