כלים חלביים ובשריים ביחד במדיח כלים - אפשרויות שונות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 29/01/21 10:56 טז בשבט התשפא

שאלה

שלום,

הבנתי שקיים מקור שמתיר שימוש במדיח כלים לשטיפת כלים לחלבי ובשרי בו זמנית (להלן: http://halachayomit.co.il/he/default.aspx?HalachaID=398).

להבנתי מדובר רק במצב שבו הכלים נשטפים במים חמים וסבון במקביל (ומורידים מהם שאריות אוכל גדולות לפני ההדחה). מכיוון שאין לי דרך לדעת איך בדיוק המדיח שקניתי עובד, האם אני יכול להשפריץ סבון או אפילו אקונומיקה על הכלים לפני ההדחה, וכך אוכל להדיח במקביל?

ובאותו נושא - ראיתי בשאלה אחרת פה (להלן:https://www.kipa.co.il/%D7%A9%D7%90%D7%9C-%D7%90%D7%AA-%D7%94%D7%A8%D7%91/%d7%9e%d7%93%d7%99%d7%97-%d7%9b%d7%9c%d7%99%d7%9d-36/) שניתן להשתמש בכלים שהודחו ביחד בדיעבד. אם כך, האם מותר לאכול אצל חברים שמדיחים כלים חלביים ובשריים ביחד? (בהנחה שהם כן מורידים שאריות מזון גדולות לפני?)

תודה.

תשובה

בס"ד

שלום ברכה

אם קנית מדיח חדש, יש בו חומר נקוי (סבון כלים וכדו') וזה פוגם את המים כך שאין בעיה הלכתית לאותה דעה, אבל לכתחילה ראוי שיהיו רשתות נפרדות לחלבי ובשרי שמא לא יצא הסבון וכדו'.

במתארח אין צורך לחוש ואפשר לאכול בכלים שהוא מגיש.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ