כלאיים

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 24/06/21 12:08 יד בתמוז התשפא

שאלה

ב"ה

כיפה

שלום כבוד הרב צבי יניר

ספר החינוך מצוה רמד - שלא להרביע בהמה עם מין שאינו מינו

ולענין אותו ואת בנו (מצווה רצד*) חוששין לזרע האב, ואין שוחטין האב עם הבן אם אנו

מכירין אותו. ולענין הרבעה וחרישה והנהגה זה עם זה, אין חוששין לזרע האב להיות נחשב מין אחד עם הבן, כל זמן שהאם מין אחר

אבקש דוגמא ל: ולענין הרבעה וחרישה והנהגה זה עם זה, אין חוששין לזרע האב להיות נחשב מין אחד עם הבן, כל זמן שהאם מין אחר

תודה ממשה

תשובה

מותר לחרוש יחדיו בפרדה (שאימה סוסה ואביה חומר) יחד עם סוס- כי הם נשחבים מין אחד, אך אסור לחורש בפירדה כזו יחד עם חמור. ועל זה הדרך