כיוון

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 17/02/21 15:28 ה באדר התשפא

שאלה

שלום הרב,

אני כרגע בשירות לאומי , באמצע שלו, אני לא רוצה להתגאות בעצמי אבל יש לי נתונים יפים בלימודים , עשר יחידות במקצוע ריאלי ואנגלית טובה, לפני כשנה שהייתי אמורה לבחור שירות לאומי ישר היה לי ברור לא ללכת למקומות עם חברה מעורבת , ניסיתי להתקבל לחלק אך לא באמת חיפשתי תקנים שקשורים למקצוע שאני למדתי , מתוך הבנה שתקן כזה אומר להיות בחחברה מעורבת בשירות לאומי שצריך להתחייב אליה זה כמו צבא ולא מתאים מבחינה דתית, גם שהייתי במקום מסוים הרגשתי משהו פנימי שאמר לי להיזהר כי המקום והמיונים הרגישו לי קצת קשה מבחינה דתית לעומת האולפנא שבה גדלתי והתחנכתי על ערכייה ( מהבועה כביכול ) , אז העדפתי ללכת לתקני חינוך מתוך רצון לעשות את רצון ה' שכן אין זו דרך להיות בחברה מעורבת כלכך ולהיות מעורה בה . בחרתי תקן בעיר שלי , אך היום אחרי חצי שנה בשירות , אין עשייה כלכך מרגיש לי שמה שאני רוצה לא באמת קורה, סתם נוכחת , אני חלק קבוצה שרק אני עם על הרצינות פועלת וזמינה תמיד אבל אין עשייה בכלל ומחוייבות למרות שהעלתי את הנושא כמה פעמים , מרגיש לי לעומת החיילים שמחוייבים להגיע תמיד וחלק מביטחון המדינה שאני לא משמעותית ועדיף אולי היה לי לקחת תקן מעורב עם משמעות אולי יותר למדינה ( כבר לא רלוונטי) או באמת שוקלת להתגייס כבר מתוך משמעות כי אני מרגישה כמו בורג מיותר מאוד במערכת.

אשמח לתשובתך

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

על פי מה שאת מתארת זה ממש לא רלוונטי עבורך שירות צבאי (אני חושב שזה לא רלוונטי לשום בת דתייה).

כי אם הפריע לך שירות לאומי במקום שהוא חברה מעורבת ועם בעייתיות דתית, אז בצבא זה פי כמה וכמה. את נכנסת לחברה חילונית מעורבת, של בנים ובנות, בגילאים הכי מאתגרים. ממש לא מתאים לדמות כמוך.

גם המחשבה שבצבא הכל יותר משמעותי ולא תהיי בורג קטן במערכת, היא ממש לא משקפת את המציאות. גם בצבא יש הרבה כאלה שהם הרבה פחות מברגים קטנים במערכת, ויש הרבה תפקידים שאין בהם תחושת משמעות (ויש כמובן הרבה מאוד תפקידים שכן).

אף אחד לא יכול להבטיח לך לאן תגיעי בצבא, ובניגוד לשירות לאומי, שם לא תהיה לך שום בחירה אחרי שיציבו אותך, ולא תהיה לך אפשרות להתחרט.

כל זאת כמובן על גבי זה, שלפי כל גדולי ישראל אין מקום לשירות צבאי של בנות.

אני הייתי מציע במקום זאת לבחון אחת משתיים - או לבדוק האם יש אפשרות בתוך מסגרת התקן שלך, להגדיל ראש, לעשות יותר ולמלא את העשייה שלך ביותר משמעות, או לחילופין לחפש מקום שירות אחר שבו תמצאי יותר משמעות (ויש כל כך הרבה מקומות כאלה).

אשמח להרחיב יותר בעל פה. אם תרצי, תכתבי לי, ואשלח לך את המספר שלי.

כל טוב ובהצלחה רבה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן