כיבוד הורים

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 17/01/21 00:47 ד בשבט התשפא

שאלה

יש לי שאלה לגבי כיבוד הורים.

אז ככה.

כבר 7 שנים שאני נשואה ההורים שלי מאז החתונה ירד להם הקדר איתי לא כי אני לא רוצה כי הם לא רוצים. הם לא מעוניינים לראות את הנכדים או לשמור עלהם. בהתחלה כל מה שהיו אומרים לי הייתי עושה והייתי מקבלת בעיטה לפנים אחרי זה (בדימוי) הייתי לפעמים מפסידה ימי עבודה כדי להקפיץ אותם למקומות או לעשות בשבילהם דברים שבסוף לא היה שום תודה ושום הכרת הטוב כל פעם שאמרתי להם לשמור על הנכדים שאני צריכה עיקמו פרצוף לא רצו או שלפעמים היו מסכימים ואחרי שנייה מתקשים וחופרים מתי אני באה . בקיצור לבעלי זה נמאס . הם לא הורים! האם אני עדיין צריכה בכיבודם?? להרים כאלה כפויי טובה וחסרי אכפתיות?? או לשמוע בקול בעלי?? מה אני אמורה לעשות?

תשובה

שלום וברכה,

קודם כל צריך לדעת, שזו שאלה מאוד עדינה ומורכבת .

למרות שאת אינך מחויבת לאחר נישואייך בכיבוד הורים, ובמיוחד כאשר זה פוגע בזוגיות שלכם.

בכל אופן, את צריכה לשמור על כבוד הורייך ולא לדבר בגנותם, וח"ו לא לפגוע בהם, ולהכיר להם תודה על כך שדאגו לך שנים רבות.

על כן, כאשר את יכולה לעזור להם וזה לא פוגע בך, או בבעלך, או בילדייך, תעשי השתדלות להמשיך לעזור להם, אך כאשר זה מפריע לכם, תאמרי להם בנחת שלא מסתדר לכם.

ברכה והצלחה