כיבוד הורים ולהתגייס

חדשות כיפה הרב דוד לוי 01/06/20 22:59 ט בסיון התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני בן 18,ובשנים האחרונות הייתי במריבות וויכוחים עם ההורים שלי על חילוקי דעות גדולות ביננו.ולצערי גם לא כיבדתי וזילזלתי בהם הרבה פעמיים.אני למדתי בישיבה באנגליה,וברצוני להתגייס לצבא ולתת ולהציל ולשמור על מדינתנו.למרות זאת הוריי רוצים שאלמד מקצוע ומאיימים עליי שאם אתגייס הם ינתקו איתי קשר,ולא ארצו שאחזור הבייתה,ואני אהיה מחוק בעיניהם.הם סוברים שאין לי כיבוד הורים בכך שאני רוצה להתגייס.האם זה נכון מה שההורים עושים בזה שהם מאיימים עליי?מה כבוד הרב היה עושה במקומי (מה היית עושה אם היה לך בן כזה?)

והאם יהיה לי מותר להתגייס?עם מי הצדק?

בברכה ! אני מחכה לתשובה מפורטת,ואם זו שאל קשה נא להעביר לרב אחר ! תודה

תשובה

שלום לך,

ההלכה פשוטה שאינך צריך לשמוע בכל הוריך בהחלטות משמעותיות בחיים כמו היכן ללמוד ועם מי להתחתן. עיין בשו"ע יו"ד הלכות כבוד אביו ואמו.

לכן פשוט שאתה רשאי להתגייס אפילו אם אין בכך שום מצווה.

לשרת בצה"ל זו מצווה גדולה ביותר ועל כך נאמר שאם אביו או אמו אומרים לו לעבור על דברי תורה או לבטל מצוות עשה - אסור לו לשמוע להם.

ככלל מצוות כיבוד הורים היא בצורת הדיבור וההתנהגות ופחות בתוכן או לשמוע למה שהם אומרים לך.

סיכום

הקשב להם בנחת, שמע את הנימוקים שלהם ואח"כ בלי לסתור את דבריהם תלך לשרת בצה"ל

בברכה דוד לוי