כיבוד דודה מתמודדת נפש

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 14/09/21 09:15 ח בתשרי התשפב

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב.

האם יש ציווי הלכתי לכבד דודה?

יש לי דודה קצת מעורערת בנפשה. היא מתקשרת אליי ולאחרים ללא הפסקה וכשאני עונה לה אני רק שומעת לשון הרע וכמה אמא שלי אישה רעה (אמא שלי אישה טובה מאוד). אני לא רוצה לשמוע דברים רעים על המשפחה שלי ומצד שני אני מרגישה ייסורי מצפון שאני לא עונה לה. האם אני חייבת בכבודה?

תודה וגמר חתימה טובה

תשובה

שלום וברכה

זו שאלה עדינה ורגישה מאוד מאוד.

נקודת המוצא היא שלא קיימת חובה ממוקדת לכיבוד דודה דווקא. בוודאי שזה בא על חשבון כיבוד הורים, ובעיקר כשזה גם מטריד ומכביד.

בד בבד, מתמודדי נפש זקוקים אף הם לצאת מהבדידות, וגם עליהם נאמר "ומבשרך לא תתעלם".

על כן, ככל הניתן, טוב לענות לה ולהקשיב מעט למצוקותיה, כל עוד את מסוגלת לעשות זאת בלי להיפגע. כשזה נעשה מוגזם - מותר לא לענות, ואפילו לנתק. ואין לחוש נקיפות מצפון, כי אם זו ההליכה בדרך הראויה.

כל טוב ויישר כוח