כיבוד אב ואם

חדשות כיפה הרב דוד לוי 12/01/22 17:18 י בשבט התשפב

שאלה

שלום כבוד הרב

אני עוד כמה זמן בן 24 וקשה לי מאוד במצוות כיבוד אב ואם האם יש לי עוד סיכוי להשיג שלמות במצוות כיבוד אב ואם

תודה מראש

סליחה להפרעה

תשובה

שלום לך,

אכן, זו אחת המצוות הקשות ביותר. עד כדי כך שאחד האמוראים אמר 'אשרי שאני יתום' ואני פטור ממצוה זו.

אין אנו משיגים שלמות, בשום דבר אלא אנו שואפים ומתקדמים ככל יכולתנו.

מצוות כיבוד הורים היא מבוססת על הכרות הטוב, וכיבוד הורים מביא לכבוד שמים כפי שכותב ספר החינוך במצווה זו.

ראשית הם הביאו אותך לעולם, ועל כך עליך לכבד אותם אפילו אם הפקירו אותך בצאתך לעולם ונטשו אותך חלילה.

בנוסף תתבונן כמה הרבה חסדים עשו לך ההורים ותבין שכל ימיך אתה חייב להם והם לא חייבים לך שום דבר.

לדוגמא :

הם דאגו לך בילדותך, קמו בלילות לטפל בך, דאגו לך לאוכל והחליפו לך חיתולים מאות פעמים.

הם ארחו אותך בביתם לישון ולאכול ואפילו לא שילמת להם על כך. חשוב תחשוב בליבך מה העלות של בית מלון ליום, כך אתה חייב להם החל מגיל 6 והלאה.

יתכן והם שילמו על הלימודים / טיולים שלך פעם אחת.

הם נתנו לך עצה טובה אחת בחייך, עיין במסכת אבות כיצד דוד המלך מכבד את אחיתופל על עצה אחת שקיבל ממנו (ואפילו שאח"כ יעץ לרעתו).

אם תחשב זאת תבין שאינך יכול לפתוח פיך ולומר להם או עליהם דבר

בהצלחה דוד לוי