כיבוד אב ואם

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 20/01/21 15:28 ז בשבט התשפא

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני בשנים האחרונות מתחזק , המשפחה שלי חילונית ואני עדיין לא סיפרתי להם על כך משום שאני מפחד "מה יגידו". אבל לא על זה השאלה.

בגלל הקורונה אנחנו מסתפרים בבית ואבא שלי ביקש שאספר אותו , הבעיה שהוא מסתפר לא כשר. האם מותר לי לספר אותו או שאני גם עובר על איסור "לא תקיף פאת ראשך"? אני יכול לבקש מאמא שלי שתעשה זאת ואז זה בשגגה?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אני מברך אותך בברכה גדולה על כך שאתה מקפיד על שלום בית. מצוות כיבוד הורים חשובה מאוד.

אתה צודק בהחלטה שלך. עקר האיסור הוא על הספר. לכן אל תספר את אביך.

תנסה לחמוק מהעניין בלי לבקש במפורש מאמך שתעשה זאת - כי מבחינה הלכתית אין לגרום ליהודי לעבור עבירה.

תשאיר להורים להחליט בעצמם.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן