כוונה בתפילה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 11/03/20 19:48 טו באדר התשפ

שאלה

שלום, ותודה מראש :)

מאוד חשוב לי להתפלל אבל בזמן האחרון ממש קשה לי להתרכז בתפילה...

ככה שאין לי כל כך כוח לכוון בתפילה ואני מרגישה שהתפילה כבר לא כל כך חשובה עבורי וקל לי להגיד רק ברכות השחר וזהו אם בכלל...

מה אפשר לעשות?

תשובה

שלום וברכה

אני מקווה שהגעת לכתובת הנכונה מבחינתך.

כי ביסודו של דבר - אני לא מכיר פטנטים.

ראי: https://www.tzohar.org.il/?p=1591.

אבל אני יכול לשתף אותך במה שכדאי לעשות, ואת תבדקי אם זה מקדם אותך.

כדאי ללכת בשני מסלולים מקבילים:

האחד, שנראה במבט ראשון, לא קשור כלל לתפילה: להעמיק ללמוד את הקשר שבינך ובין חברותייך. ללמוד להקשיב; ללמוד לדבר דיבור נוגע; ללמוד ״להיות שם״ כשאת נמצאת איתן; לחפש בקשר את העומק, את הריכוז, את היושרה. ככה מתרגלים יכולת נפשית להתקשר. ולימוד זה מסוגל להיות בסיס שיאפשר לך גם לעשות כך עם ריבונו של עולם.

השני - להתחיל בתפילה פשוטה. פשוט לשים לב למילים. כל פעם לחלק אחר, למשפט אחר, לחלק אחר בתפילה. בכל משפט כזה לחדור גם למילים, וגם למשמעות שהוא נוגע בך.

ובשתי הדרכים האלה ביחד אפשר להתחיל לצמוח.

ועוד דרכים רבות אחרות תוכלי למצוא כאן:

https://www.dshir.co.il/product/6789

כל טוב והרבה שמחה