כהנים

חדשות כיפה הרב יצחק שלו 21/08/17 21:36 כט באב התשעז

שאלה

צהריים טובים הרב אני שאלתי רב עם שיבנה בית המקדש האם מותר לכהן שמאלי לעבוד בבית המקדש הוא ענה לי שכן אתה יודע אולי איפה המקור של זה

תשובה

שלום וברכה.

כהן שהוא איטר ביד ימינו ויכול להשתמש רק ביד שמאל שלו פסול לעבודה לפי דברי הרמב"ם (עבודה, ביאת מקדש, פרק ח' הלכה יא'), אמנם אם שולט בשתי ידיו כשר.

לפי שיטת רש"י יש צורך שהעבודה תהיה דווקא ביד ימין, ולכ אם אינו שולט גם בימין הוא פסול לעבדה, ולא מדיני מום, וניתן לראות עוד חילוקים בעניין בחזו"א.

אמנם ברור שכשיבוא המשיח במהרה בימינו יתרפאו כל החולאים וכל בעלי המומים, ולכן בוודאי שתוכל לעבוד בבית המקדש.

חודש טוב,