כבוד השם

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 03/11/20 10:23 טז בחשון התשפא

שאלה

שלום רב,

ברצוני לשאול, אם חיקיתי סתם בצחוק תמונה של בריאת העולם של מיכלאנג׳לו שהידיים כמעט נוגעות זו בזו - יד אלוקים ויד האדם. האם יש בכך חשש מפאת כבוד השם?

אם כן מה לעשות ?

תודה מראש!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

יש בכך איסור של ציור דמות של הקב"ה, שאין לו גוף ולא דמות הגוף, כך שכל ציור שלו הוא אסור.

כדאי לעבור שוב על הלכות ציור וכיור של משרתי עליון. המופעים בשו"ע יו"ד סי' קמ- קמא. דרך התשובה הטובה היא ללמוד מה מותר ומה אסור.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן