יש לי חרדות

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 18/05/20 11:42 כד באייר התשפ

שאלה

ב"ה

שלום כבוד הרב,

בשנים האחרונות יש לי בעיה של התקפי חרדה מאוד חזקיםוזה מאוד מפריע לי.

ניסיתי תרופות ודברים דומים וזה לא עזר

ורציתי לדעת אם יש תפילה או מצווה שחשוב להקפיד עליה שיכולה לעזור...

תודה ושבוע טוב

תשובה

ב"ה

שלום.

אם לעצתי תשמע אז כדאי לך לפנות לטיפול מקצועי (רפואי או אלטרנטיבי) על מנת לטפל בהתקפי החרדה. יש לזה טיפול והטיפול מאוד מועיל.

יחד עם הטיפול (ולא במקומו) כדאי לך מאוד לקרוא פרקי תהילים על בסיס יומי מפני שיש בכוחם של פרקים אלה להסיר פחד ודאגה מלב.

וכן לשנן משפטים של חיזוק בקשר שלך לבורא עולם כגון: ה' אוהב אותי ומשגיח עלי בכל רגע נתון

ה' נותן לי כוחות ברגע זה להתגבר

ה' מאפשר לי להתרומם מעל התסבוכת שאני נמצא בה

ה' מגן עלי ושמור עלי ולכן אין לי ממה לפחד!

ה' ברא אותי עם עוד המון תכונות וכוחות חיוביים ואני אשתמש בהם.

וכ"ו.

ותמיד תזכור שבורא עולם נמצא תמיד איתך כמו שהשיר המפורסם של רמי קידר אומר ואני מעתיק לך אותו בשינוי מעט:

"היו ימים חמים ימי בצורת

פני יבשו כסדק אדמה

שדי קמל ולא נותר לקצור את

שאלתי, לחשתי, בשביל מה?

החורף שוב היכה בי קור כחרב

והמבט כה סגרירי בשתי עיני

ומסדקי קירות ניבט העצב

שאלתי, לחשתי, עד מתי?

אך לעת ערב עם רוח ערב

עלה נושר לו על גג ביתי,

אני יודע אני שומע

מישהו הולך תמיד איתי.

אני זוכר בדידותי זועקת

אליט פני בשתי כפות ידי

את צערי חילקתי עם פת לחם

שאלתי, האומנם ואם כדאי

את תפילתי אשא כך הלאה הלאה

עוד לוחשות שפתי מתוך עוני

אני יודע מישהו למעלה

רואה אור עששית בחלוני "

ואם תזכור תמיד שבורא עולם נמצא אתך ומשגיח עליך ואוהב אותך ומכוון את דרכך במדויק הרי שלאט לאט המוח שלך הימני יתרגל לחשיבה חיובית ומעצימה ואז כוחות של שמחה ואהבה יציפו אותך אמן.

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.