קושי להאמין בתחיית המתים

חדשות כיפה חברים מקשיבים 25/05/22 19:21 כד באייר התשפב

שאלה

רציתי לשאול שאלה שקשורה לתחיית המתים, איך אנחנו יכולים להאמין בתחיית המתים אם זה עדיין לא היה ולא קרה מעולם?

תודה רבה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום הילה.

הקושי להאמין בדבר מסוים שלא היה מעולם הוא מובן לגמרי ואולי אפילו מתבקש. אבל לשאלתך, מקרים של תחיית המתים דווקא קרו לאורך ההיסטוריה. אליהו הנביא שהחיה את בן האישה השונמית בעליית הגג, ועוד. נכון, זה ודאי נס, אפילו נס גדול. אבל האם לא היו לנו ניסים גדולים שראינו בעיניים? היו גם היו. רק לפני כמה שנים קמה מדינת ישראל וקיבצה אליה יהודים מכל הגלויות! 2000 שנה היהדות השתמרה על אף כל הצרות והצרים שבאו עלינו לכלותינו. רק שלוש שנים לאחר השואה הנוראה כמה מדינת ישראל. אם היינו שואלים אדם בשואה האם הוא מאמין שרק שעוד שלוש שנים תקום מדינה ליהודים עם ממשלה וצבא – אין שום סיכוי שהיה מאמין. ובכל זאת זה קרה.

מי היה מאמין שצבא קטנטן ינצח במלחמה את צבא מצרים, ירדן וסוריה, עיראק ולבנון, ערב הסעודית ועוד. מי שהיה חושב דבר כזה קודם היה נחשב למשוגע! אין ספק שזה נס ענק ועצום.

כשאנחנו רואים ניסים גדולים שכאלה שקרו ממש לא מזמן, ודאי קל הרבה יותר להאמין שנס של תחיית המתים יקרה גם יקרה.

מאחל לך ולכולנו שנזכה לראות את קיום הבטחתו של הקב"ה לישני עפר.

בהצלחה רבה!

ישראל

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן