אם הקב"ה רוצה בטובתנו אז למה יש רע בעולם?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 25/05/22 19:26 כד באייר התשפב

שאלה

אם הקב"ה רוצה בטובתנו אז למה יש רע בעולם?

תשובה

שלום שירה, מקווה ששלומך טוב.

השאלה שלך מעולה ממש ואפשר להאריך בה עד אין סוף.

אביא בקצרה כמה סיבות, ואם תרצי להאריך וללמוד על זה עוד אח"כ – את יותר ממוזמנת כמובן.

1. ללא הרע – הטוב לא יכול להתקיים. הדבר דומה להסתכלות על אור השמש. כשהיא במידה – היא בריאה. כשהיא ישירה – היא עלולה לגרום לעיוורון. הרע הוא גם הגבול של העולם. מידת הדין. ולולא הרע – הקב"ה היא מרעיף עלינו שפע טוב שאנחנו לא מסוגלים להכיל. בזכות הרע והגבול, הטוב מגיע אלינו במידה הנכונה שמתאימה לנו. במילים אחרות – בזכות הרע אנחנו מקבלים את הטוב.

2. הרע מדגיש עד כמה הטוב הוא באמת טוב.

3. אם לא היה רע, לא היינו יכולים לבחור בין רע לטוב, ולזכות לבחור בטוב.

4. אנחנו לא אוהבים לקבל שכר בלי עבודה. "נהמא דכיסופא" קוראים לזה. כלומר, לחם בושה. הרע גורם לנו לעבוד, ולקבל שכר בלי בושה על הטוב שאנחנו עושים.

הסיבות הללו מבהירות שדווקא בגלל שהקב"ה רוצה בטובתנו – הוא יצר רע בעולם.

מקווה שהצלחתי להסביר קצת. מוזמנת להמשיך ללמוד ולברר על הנושא אם הוא מעניין אותך.

מוזמנת גם למצוא תשובות נוספות בנושא באמצעות תיבת החיפוש באתר חברים מקשיבים.

בהצלחה רבה!

ישראל