ישיבה נפרדת באירועים

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 29/12/21 09:28 כה בטבת התשפב

שאלה

שלום כבוד הרב.

אשמח לדעת על הלכה קיימת בנושא ישיבה מופרדת באירועים משפחתיים.

שמעתי שיש איסור הלכתי לישיבה מעורבת למרות ש ריקודים ב נפרד.

האם זה הלכה חד משמעית? מה הטעם שלה כן?

והאם זה הלכה כמו שמירת שבת שזה חד משמעי. הורגלתי לאירועים עם ישיבה מעורבת שלא ידעתי בכלל על בעיה הלכתי . תודה רבה.

תשובה

שלום

אם האורחים לבושים בצניעות ונוהגים בצניעות, מותר לשבת בשולחנות כמה משפחות, כפי שנוהגים בשבת שמשפחה אחת מזמינה משפחה אחרת לסעודת שחרית בביתה וכדומה.

אם יש חוסר צניעות בלבוש או בהתנהלות, יש לשבת בנפרד, על מנת שלא להגיע לאיסור קרוב של ראיית איסור. שהרהורי עבירה קשים מעבירה.

כך או כך, הריקודים חייבים להיות בנפרד עם מחיצה סגורה.

כל טוב