ים כהה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 21/09/21 22:47 טו בתשרי התשפב

שאלה

שלום

חלמתי חלום שאני נמצאת באמצע הים, מסביבי לא היה שום דבר מלבד ערמות של רצפות שקופות שצפות והן היו בערמה אחת על השניה ואני על אחת שאיתה עמדתי על הים

בחלום הים היה כחול כהה והשמיים גם

חלמתי שאני לוקחת את הרצפות ומכסה את הים עם הרצפות השקופות והתחלתי לכסות את הים וכך הסתיים החלום

אשמח לתשובה מה אומר החלום

תשובה

שלום

באופן כללי מקובל היום לומר שהחלומות שלנו הם לא סימנים מלמעלה, אלא תוצאה של מחשבות ותת הכרה שיוצאים החוצה בחלום.

נפש האדם היא דבר כל כך מורכב ועמוק, שקשה מאוד לדעת מאיזה חוויות ומחשבות מהעבר הקרוב או הרחוק החלומות וכל פרטיהם נובעים.

חלומות שווא ידברו.

אם אדם קם מוטרד מחלום, יש בהחלט מקום לעשות הטבת חלום כפי שמופיע בחלק מהסידורים ותמיד טוב ורצוי לתת צדקה.

כל טוב