ילד ללא נישואים וגיור

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 12/12/21 22:30 ח בטבת התשפב

שאלה

שלום רב,

אתחיל את הסיפור בכך שבן זוגי מוצאו מברית המועצות.. לפני שנה וחצי התחלנו בתהליך גיור לאחר שהבנו שלא נצליח להשיג את המסמכים המאשרים שהינו יהודי (אין מסמכים באוקראינה) והאפשרות היחידה בשביל להתחתן הייתה להתחיל תהליך גיור למרות שהוא יהודי. לאחר חצי שנה נאלצנו להפסיק בגלל סיבות אישיות. מה שקורה היום זה שנכנסתי להיריון (חודש ראשון), מה אנחנו אמורים לעשות? אני לא יכולה לעשות תהליך של שנה שוב, מה עם הילד? לא יכולה שהוא יוולד לפני.. בבקשה אין אפשרות לתהליך מזורז? אי אפשר לבוא ולעזור? אין חריגים? אף אחד לא עוזר לי עם זה, אני מיואשת

תשובה

לשואלת שלום, קודם כל אברכך בהריון תקין ובריא ולידה קלה.

למעשה- אין ברירה אלא שהילד יוולד לפני. חשוב להגיד שהילד יהודי גמור על פי ההלכה לכל הדעות, כי הוא נולד לאם יהודייה.

את העניין על בן הזוג צריך לסדר באחת משתי דרכים:

אם הוא לא מעוניין להיות יהודי שומר תורה ומצוות, אז נאלצים בצער להיפרד.

אם הוא רוצה ומעוניין ללמוד ולקבל עליו את המצוות - ניגשים לאולפן גיור שקרוב לאיזור מגוריכם (אפשר לכתוב בשאלה נפרדת שלא תפורסם, ואפנה אתכם) ומתחילים את התהליך.

אם כבר למדתם חצי שנה והחומר טרי בראש - ייתכן שהתהליך יהיה קצר יותר, הכל לפי המצב שלכם.

בכל אופן הדבר הראשון לעשות הוא לפנות אל מערך הגיור או לאולפן גיור אחר ולהתחיל ללמוד בכיתה.

בהצלחה רבה ובשורות טובות.