יין

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 09/02/21 00:58 כז בשבט התשפא

שאלה

ב"ה

שלום כבוד הרב אבירם חריב

שמות פרק לד טו

פֶּן-תִּכְרת בְּרִית לְיוֹשֵׁב הָאָרֶץ וְזָנוּ אַחֲרֵי אֱלֹהֵיהֶם וְזָבְחוּ לֵאלֹהֵיהֶם וְקָרָא לְךָ וְאָכַלְתָּ מִזִּבְחוֹ

ספר החינוך מצוה קיא - שלא לאכול ולשתות תקרובת עבודה זרה

ועוד הרחיקונו זכרונם לברכה שם דף ס"ב ע"א מאיסור יין נסך לומר שאפילו שכר של יין (יין חי/לא מזוג) נסך יהא אסור בהנאה, גם הפליגו בריחוקו לומר שאפילו הנשכר לשבור חביות יין נסך ששכרו אסור מפני שהוא רוצה בקיומו זמן מועט,

שכר של יין – מה הכוונה

תשובה

(השאלה הועברה)

מדובר על שכר במובן של משכורת. זה קנס שהטילו חכמים בשביל למנוע מפועלים להתעסק עם הובלת יין נסך, ולכן אסרו להנות מהתשלום על הובלתו.

בברכה

אפי קיציס