ייחור בשנת שמיטה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 04/12/21 20:10 ל בכסלו התשפב

שאלה

האם מותר לייחר עציצים בשנת שמיטה? ייחור הוא תהליך בו חותכים ענף מעציץ ושמים את אותו ענף בכלי עם מים ואז הוא משריש לתוך המים שורשים ואחרי כמה זמן שותלים אותו באדמה. אז השאלה שלי היא האם לכתחילה מותר לייחר ולשתול בעציץ שמופרד מהאדמה בקומה שלישית? אני מעדות המזרח :) תודה לעונים

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

הלכתית הדבר מותר, אבל ראוי להמנע מכל שתילה חדשה בשביעית, אפילו בתוך בית בקומה שלישית

חודש מבורך וחנוכה של אורה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ