ייחוד

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 01/12/21 12:06 כז בכסלו התשפב

שאלה

בסד

שלום רב.לאחר שחיפשתי עבודה זמן רב ולקחתי הלוואות רבות שפר מזלי ומצאתי אדם ניצול שואה בן 90 שצריך חברה.השכר הוא טוב הוא גר בעיר שבעלי ואני גרים.רוב הפעילויות הן מחוץ לבית לפעמים בבית מכינה עבורו אוכל ומנקה .

השכר הוא טוב ומציל אותי האם יש פה בעיה של ייחוד?מה עלי לעשות? תודה לתשובתכם

תשובה

בס"ד

שלום רב,

יש מושג: 'בעלה בעיר' - כלומר שאין ייחוד אם את והמטופל יודעים שבעלך יכול להגיע לדירה בכל זמן. בעלך יודע היכן את נמצאת ומוסכם שהוא יכול להיכנס בלי לדפוק על הדלת. עדיף גם שהדלת לא תהיה סגורה לגמרי אלא פתוחה מעט (די בסדק דק).