ייחוד עם אחות מאומצת

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 02/11/20 12:59 טו בחשון התשפא

שאלה

האם יש איסור ייחוד אם אחותי המאומצת?

אם כן, למה?

ואם לא,למה?

בתודה,

מתן

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

ראשית ייש"כ עצום להורים שלך שאימצו וזכו לקיים מצוות חסד ברמה מאוד מאוד גבוהה. אשריכם!

אם אחותך אומצה בגיל צעיר וגדלתם יחד כאח ואחות אין בעיה של איסור ייחוד.

ואם תרצה ללמוד את הסוגיה הזו לעומק ולהבין את צדדי העיניין כדאי לך לעיין עיון נמרץ בספר עשה לך רב של הרב חיים דודו הלוי זצ"ל בחלק ג סימן לט

ואם תרצה עוד להרחיב אז תעיין גם בשו"ת ציץ אליעזר חלק ו סימן מ וסימן כא

ואם תרצה עוד לעיין אז תפתח את שו"ת מנחת יצחק חלק ט סימן קמח

ותרווה צמאונך.

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.