יחס בין יהודי ליהודי עם השקפת עולם שונה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 10/05/21 15:19 כח באייר התשפא

שאלה

שלום כבוד הרב,

משתמש שמוצג כיהודי אנטי-ציוני ששומר מצוות המתגורר בארה"ב,המחזיק ככל הנראה גם בגישת סאטמר ונטורי קרתא,ובלתי מתפשר ברשת החברתית, אומר לי שאני לא יהודיה,כופרת ורוצחת ואומר ש"זו מצווה לתת עלבונות לציונית עלובה כמוך",עושה לי שיימינג ברשת ומדבר בשם התורה, כי אני רואה את הציונות כערך יהודי ותומכת במדינה כדבר טוב שקרה לנו משמיים,

אני לא יודעת מי מאיתנו צודק,

ורציתי לשאול את זה,

ורציתי לשאול בכללי איך ואם בכלל התורה מאפשרת דבר כזה?

האם התורה מאפשרת זלזול כזה ורמה כזו על אי הסכמה בהשקפת עולם?

אני אפילו לא יודעת מה לענות לו,כי אני יהודיה פשוטה שרוצה לחיות כאן בשקט ולא לעורר מהומות,

אני יודעת שזו לא מהשאלות השגרתיות שאתה מקבל,

ובכל אופן אני שמחה ומעריכה את המענה המסור לשאלה זו בנושא יחס בין יהודי ליהודי,

ואיך יהודים אמורים לנהוג זה לזה,

כל טוב שיהיה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

שלמה המלך הדריך אותנו (משלי כו, ג-ד):

אל תען כסיל כאולתו פן תשוה לו

ענה כסיל כאולתו פן יהיה חכם בעיניו

רוב המפרשים מסבירים שאין לענות לכסיל כפי שהוא עונה, דהיינו קללות ונאוצים לא ראוי לענות לכסיל, כיוון שאם אדם אומר קללות וניאוצים אתה "תשוה לו". אבל תענה לכסיל כאשר אתה עונה דבר חכמה והוא יודע שאיננו יודע. רוב האנשים הללו הם אינם יודעים דברים ממקור הדברים אלא רובם אני המון, שהולכים לפי הרוח והרעשים הסובבים, אבל לא למדו את הדברים ממקורם. ברור שאת מגיעה מדרך ישרה וטובה שיש לה מקורות בתורה, נביאים וכתובים, בראשונים ואחרונים, הכל "מעלין לארץ ישראל" ומעלין לציון וירושלים. על כן למדי היטב את סוגיית הציונות והיהדות, כולל ספר קול התור המיוחס לגר"א, וכן ספר שיבת ציון, והדברים יתבררו אצלך, ואז אפשר לענות לדברי ההבל, מכיוון שאת מגיעה ממקום אחר מלא תורה ויראה.

כתיבה וחתימה טובה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ