יחסי אישות בזמן שמירה מהליכנס להריון

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 10/05/21 15:28 כח באייר התשפא

שאלה

שלום לכבוד הרב,

אשתי ואני בני 25 עם 2 ילדים ברוך השם בהיתר רב אנחנו שומרים מלנסות להיכנס להריון כרגע.

מזה כמעט שנה(מאז ההריון האחרון) שאיננו מקיימים יחסי אישות מפני שמירה מלהיכנס להריון כרגע..

רכשנו מכשיר הנקרא "דייזי" שאיתו אפשר לקיים יחסי אישות בלי להכניס שום דבר זר לגוף האישה אך המכשיר לא מצליח ללמוד את אשתי כי היא ישנה פחות מ3 שעות רצופות בלילה (בגלל התינוק והנקה) וזה התנאי של המכשיר..

אשתי מאוד מפחדת ורגישה ולא מוכנה להכניס דברים לגוף כמו התקנים או דיאפרגמה או גלולות..

ואני מכבד אותה אבל אני מרגיש שזה ניהיה קשה כבר כמעט שנה שלמה בלי יחסי אישות..

בנוסף אנחנו מרגישים שזה גם פוגע המערכת יחסים שלנו..

קראנו שהרמב"ם מתיר קיום יחסי אישות על ידי ביאה דרך איברים, האם זה אפשרי במצב הנוכחי? לפחות לחודשים הקרובים שאנחנו שומרים מלהיכנס להריון..

או האם יש דרך אחרת בלי להכניס שום דבר זר לגוף האישה?

גם מבחינה אישית קשה לי להחזיק כלכך הרבה זמן..

נשמח לעזרה בנושא, תודה רבה כבוד הרב.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אפשר לבדוק אלו ימי הביוץ אם לא על ידי המכשיר "דייזי" יש דרכים אחרות לבדיקת ביוץ ובימים שיש ביוץ להמנע ושאר הזמן מותרים. אם אתם רוצים לדעת על עוד דרכים אפשר לפנות למכון פוע"ה (026515050) שיתנו לכם דרכים נוספות לקיום יחסים.

שנה טובה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ