יחסי אישות בהריון

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 14/06/22 15:19 טו בסיון התשפב

שאלה

שלום ברצוני לשאול שאלות בנושא יחסי אישות בין גבר לאישה כאשר האישה בהריון שני. כמובן לאחר לידה ראשון קצת אין חשק מיני וגם בנוסף במהלך ההריון יש גם דחיה כלשהי.

1.האם יש צורך לחפש ולמצוא שיטות להחזיר את החשק או להגבירו והאם יש עצה כלשהי?

2.והאם בכלל יש חיוב או מצווה כלשהי לבצע יחסים תוך כדי הריון? הכוונה אם לאישה אין חשק לזה האם צריך להמנע או שיש מצוות או חיוב כלשהו שמחייב יחסים באופן קבוע/סדיר

3.האם יש חשיבות לגמור בפנים או בחוץ במידה והאישה גם ככה בהריון (כי מן הסתם שלא תכנס להריון נוסף במהלך ההריון)..

תודה רבה על המענה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

א. תמיד צריך לחזק את הקשר בין האיש והאישה, לאו דווקא בדברים מעשיים, אדרבא צריך לחזק את היחס והחיבה של איש לאשתו על כך שהיא בהריון ושהם מגדילים בע"ה את ביתם. ולהרבות בחיבה ושמחה.

ב. יש חובת עונה

ג. יש חובה כדרך כל הארץ וכפי שהתורה מצווה אין לשפוך בחוץ אלא כדרך כל הארץ.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ