יחסים עם הגרוש

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 10/05/21 15:28 כח באייר התשפא

שאלה

שלום וברכה, התגרשתי ביוני 2019, היחסים נותקו וכל אחד המשיך בחייו. במשבר הקורונה נוצר מצב של אין ברירה והגרוש הגיע לעזור לי, התקרבנו מאוד, וכן גם קיימנו יחסים. לאחר בדיקה הבנתי שהדבר מחייב לעשות גט בשנית. ושאני ספק אם עדיין נשואה. העיניין הוא שמרגיש שהפרידה עשתה לנו טוב, והגענו להרבה תובנות (ניכר שהוא אף יותר ממני), הרגש שוב חזר ואיתו גם התשוקה. השאלה שלי היא, אם אני נחשבת אולי נשואה אז אוכל לפחות כרגע לשמור טהרת הבית ולטבול במקווה? האם ניתן לקבל היתר כזה? אנחנו כרגע כל אחד חי בבית שלו בערים שונות, אין לי כוונה לחזור לחיות בשנית יחד ולא להתחתן עד שלא אראה שיש שינוי אמיתי. אך עם זאת עיניין היחסים עומד על הפרק אז אומרת לפחות איתו אולי יש אופציה לתבול במקווה (כ. אשמח לקבל תשובה על כך תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

יש בשאלה המיוחדת הזו צד שמח וצד שצריך להקפיד עליו.

השמח הוא שאתם מתקרבים האחד לשני מחדש. יש בזה ערך גדול. את צודקת אמנם שלא כדאי להזדרז, וצריך לבדוק האם יש שינוי אמיתי, אבל הכיוון הוא כיוון נכון.

ברם, ההלכה לא רואה אתכם כנשואים. היא רואה אתכם כספק נשואים, וממילא היא מחייבת גט אם אתם רוצים להיפרד, אולם לא מתירה קשר כשל אנשים נשואים.

כל טוב ובריאות