יחוד ילד ומטפלת

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 30/09/21 13:15 כד בתשרי התשפב

שאלה

בס"ד

יש לנו מטפלת ששומרת על הילדים שלנו כבר כמה שנים.

עוד כמה ימים אנחנו צריכים לצאת בערב לאירוע חשוב ואנחנו צריכים להשאיר את הילד בין ה9 לישון אצל המטפלת.

השאלה אם יש בכך בעית יחוד?

הבעיה גם שאין אדם אחר שיוכל לשמור על הילד (אגב המטפלת הזו היא כמו סבתא עבור הילד)

תשובה

ב"ה

שלום.

כמו בכל דבר צריך למצוא פתרון יצירתי על מנת שהבעיה לא תתחיל ויש הרבה מאוד פתרונות על מנת למנוע ייחוד

עצתי אליך שראשית תדבר עם הילד שלך על הנושא הזה ותסביר לו את העיניין לפרטיו מה זה ייחוד? מאיזה גיל? למה ההלכה אוסרת גם כשאין חשש או שהחשש הוא מאוד רחוק רחוק ולא מעשי? ומה הם הפתרונות.בהתאם לרמתו של הילד.

באופן מעשי אם אתה משאיר חלון אן דלת פתוחה לרשות הרבים פתרת את הבעיה או שאם אתה מסכם עם המטפלת שיתכן שאחד השכנים יגיע לשאול דבר מה מהמטבח וכדומה - פתרת את הבעיה ויש עוד המון פתרונות.

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.