יותר קל להיות גבר מאשר אישה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 23/05/22 21:13 כב באייר התשפב

שאלה

שלום לך כבוד הרב , אני מרגישה שיותר קל להיות גבר מאשר אשה , ושהתורה יותר מעריכה גברים

גם שלמה המלך אמר , ומוצא אני מר ממוות את האשה

ובפסוק אחר נאמר , ברוך שלא עשיני אשה

ואדם אחד מאלף מצאתי ואשה בכל אלה לא מצאתי ,

וגם עצם זה שנשים יושבת למעלה ולא למטה בבית כנסת ולא מחזיקות ספר תורה

והשאלה שלי האם יותר כבוד להיות גבר בעולם הזה ?

תשובה

שלום וברכה

יכול להיות שאת צודקת.

אבל אני רוצה להציע לך מבט נוסף, שאולי תבטל את הצורך למדוד מי יותר מוערך, אלא לראות את הדברים כעוסקים בכך שב״ה יש גברים, יש נשים, הם גם שווים, הם גם שונים, ובסופו של דבר הנכון הוא לטפח גם את השוויון בדברים הראויים, וגם את ההבדל בדברים הראויים.

בראש ובראשונה - היהדות נקבעת לפי האמא. לא לפי האבא. אישה לא איש.

שנית, בטבע המיוחד, הריון, לידה, וכל מה שקשור בכך. זה בוודאי גם קשה, אבל גם מיוחד מאוד.

ועוד עניינים השייכים לנשים בלבד.

ובד בבד, עם הסתכלות זו, לבחון גם האם יש עוד דברים שצריך להביא לידי ביטוי בשוויון.

התקדמנו הרבה. בתלמוד תורה. בשותפות של נשים בדברים רבים נוספים.

וכך זה צריך להיות: גם טיפוח ההבדלים; גם הרחקתם כשהם לא מהותיים.

כל טוב