יוסף

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 13/09/21 16:07 ז בתשרי התשפב

שאלה

ב"ה

לכיפה

שלום כבוד הרב אבנר פורת

שמות פרק יג יט

וַיִּקַּח מֹשֶׁה אֶת עַצְמוֹת יוֹסֵף עִמּוֹ כִּי הַשְׁבֵּעַ הִשְׁבִּיעַ אֶת בְּנֵי יִשְׂרָאֵל לֵאמֹר פָּקֹד יִפְקֹד אֱלֹקים אֶתְכֶם וְהַעֲלִיתֶם אֶת עַצְמֹתַי מִזֶּה אִתְּכֶם:

כתר יונתן (יונתן בן עוזיאל)

ויעל משה ארון של עצמות יוסף בתוכו מִן נילוס והיה לוקח עִמו כי השבע הִשׁביע את בני ישׂראל לאמור זכור יזכור יי אתכם ותעלו את עצמותי מִכאן עִמכם:

מי הכניס ומדוע את ארונו של יוסף למים ?

תודה ממשה

תשובה

שלום

ראה במסכת סוטה (יג,א): "ת"ר בא וראה כמה חביבות מצות על משה רבינו שכל ישראל כולן נתעסקו בביזה והוא נתעסק במצות שנאמר חכם לב יקח מצות וגו' ומנין היה יודע משה רבינו היכן יוסף קבור אמרו סרח בת אשר נשתיירה מאותו הדור הלך משה אצלה אמר לה כלום את יודעת היכן יוסף קבור אמרה לו ארון של מתכת עשו לו מצרים וקבעוהו בנילוס הנהר כדי שיתברכו מימיו הלך משה ועמד על שפת נילוס אמר לו יוסף יוסף הגיע העת שנשבע הקב"ה שאני גואל אתכם והגיעה השבועה שהשבעת את ישראל אם אתה מראה עצמך מוטב אם לאו הרי אנו מנוקין משבועתך מיד צף ארונו של יוסף"