יום טוב של פסח/שבת באוהל

חדשות כיפה הרב יצחק שלו 21/03/18 10:09 ה בניסן התשעח

שאלה

כבוד הרב שלום,

אנו מספר משפחות ומתכננים בע״ה לעבור את הסדר של פסח ביחד במתחם בו קיים חדר אוכל גדול.

המשפחות ילונו בדירות בקרבת המקום.

קרובים נוספים מעוניינים להשתתף אך אין יותר דירות פנויות והם הציעו ללון באוהלים (שיקימו טרם השבת)

השאלה הינה אם נכון ללון באוהל בחג/בשבת בתנאים מינימליים רק כדי להיות ביחד ואם הדבר הינו נגד אווירת החג והשבת.

בברכה.מודה.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

אם זה נח להם והנאה לכם ולהם שאתם ביחד אין בזה שום בעיה מצד כבוד החג.

אני מכיר רבים שמבחינתם לינה בקיימפינג היא הרבה יותר חגיגית מלינה בבית.

אמנם אם זה פוגם להם באווירת החג אז ראוי להימנע.

חשוב לדעת שיש הלכות רבות שחשוב להקפיד עליהן כגון אי נטילת ידיים על צמחים, ענייני עירוב והוצאה מרשות לרשות (אלא אם כן נמצאים באזור מתוחם או שתוחמים אזור מסויים).

בהצלחה.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן