יום השנה בשבת. מתי עורכים אזכרה ומתי עולים לקבר?

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 17/05/22 17:22 טז באייר התשפב

שאלה

יום שנה לפטירתה של אמנו יוצא בשבת. י"ב בשבת.

מתי עורכים אזכרה ? ומתי עולים לקברה?

אנחנו ספרדים ( אם זה שונה במנהגים)

תשובה

בס"ד

שלום רב,

לפי מנהג הספרדים עדיף להקדים את האזכרה לימים חמישי או שישי. ומכל מקום כדאי מאוד גם ביום הפטירה להרבות בלימוד תורה ועבודת ה' כפי יכולתך (יעויין חזון עובדיה אבלות חלק ג' עמודים רכג-רכה, וילקוט יוסף אבלות סימן מ סעיף כד).

ולפי מנהג האשכנזים יש לעשות את מנהגי האזכרה בשבת עצמה, ואת נר הנשמה יש להדליק לפני כניסת שבת (יעויין משנה ברורה סימן תקסח ס"ק מה), ורק את העלייה לקבר כדאי להקדים ליום שישי (הליכות שלמה על המועדים, ניסן-אב, פרק א' הערה 93, וקובץ מבית לוי חלק ט' עמוד נד סעיף מא בשם הגר"ש וואזנר זצ"ל).

עיין בתשובה: https://www.hidabroot.org/question/236371