יהודייה שהולכת עם גוי לא עלינו

חדשות כיפה רבני בית הלל 02/02/18 12:51 יז בשבט התשעח

שאלה

שלום!

בשבת עם המשפחה תוך כדיי שיחות על הא ודא עלה נושא שיחה על כל עניין החתונה

בקיץ של הדוגמנית קורל סימנוביץ'(דוגמנית ישראלית יהודייה) שעומדת להתחתן עם

כדורגלן ברצלונה הלא יהודי סרג'יו רוברטו והתחלנו להתווכח ואמרתי בכאב גדול "איך

היא בכלל מתכוונת להתחתן?" "עם מה?! עם רב או עם כומר ?!

ודווקא הגיס הדתי שלי אמר שזה לא כמו שגבר יהודי שהולך עם גויה והוא

אמר לי שדודה שלו הלכה עם לא יהודי לפניי הרבה שנים והילדים המשותפים שלו ושלה שחלקם נרשמו לנישואין והתחתנו

שהלכו לרבנות לא עשו להם שום בעיה להתחתן עם רב(כי אם האמא יהודייה הילדים יהודים) ז"ת האם זו אותה אותה חומרה

שיהודייה הולכת עם גוי האם זה נחשב התבוללות!? או זה רק אם גבר יהודי הולך עם

גויה?אשמח להסבר יותר עמוק בהלכה הזו ..

תודה מראש!

תשובה

שלום וברכה,

שאלתך נוגעת בעצבים החשופים שלנו כחברה וכעם בייחוד במתח שבין המימד היהודי הפרטיקולרי לבין המימד האוניברסאלי והדמוקרטי.

לעצם העניין, אין זה משנה כלל מי מחתן אותם, רב או כומר? יהודי או אינו יהודי, זה יותר משמעותי.

כופר יהודי הינו יהודי לכל דבר וכומר מאד מאמין הוא גוי לכל דבר.

מבחינת האב והאם היהודיים המתחתנים עם לא יהודי(ה) חומרת המעשה הוא זהה והכאב הוא אותו הדבר.

אדם שכזה, המוכן להתחתן עם לא יהודי/ה מגלה רצון לצאת מעם ישראל ולנתק את השרשרת שבמסירות נפש עצומה הגיעה עד הלום.

זהו מעשה של בגידה ושיתוף פעולה עם אויביו של עם ישראל המבקשים לחסלו, גם אם העושה לא מתכוון לכך, ועושה זאת בשם האהבה, אך בפועל התוצאה זהה.

אמנם, ישנו הבדל מסוים מבחינת התוצאות, שכן ילדיה של אשה יהודיה המתחתנת עם לא יהודי, יחשבו כיהודים, אך זה אינו מוריד מחומרת מעשיה של האשה.

חשוב להבין את המשמעות הכלל ישראלית של המעשה. זהו לא עניין דתי. זה לא עניין של חופש המצפון הפרטי או של חירות הדעת או חופש הבחירה.

זהו מעשה של נטישת המשפחה ועזיבתה לגורלה. זוהי החלטה שמבחינתו של העושה זאת, מעיד למעשה שלא אכפת לו שעם ישראל יעלם מעל פני האדמה.

זהו ניתוק משרשרת הדורות, והפניית הגב למשפחה ולהסטוריה שלה. ועל כן זהו מעשה חמור ביותר.

אנו מלאים תקוה שלא ידח ממנו נידח, ושלקו הגמר ההסטורי, יגיע עם ישראל במלואו. במהרה בימינו.

התשובה התקבלה מהרב ירחם שימשוביץ, רב מרבני בית הלל