יגאל עמיר ודין רודף

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 05/08/22 16:58 ח באב התשפב

שאלה

שלום כבוד הרב מעניין אותי לשאול על כל הנושא של יגאל עמיר האם הטענה שלו נכונה שחל דין רודף על יצחק רבין או שלא

תשובה

שלום וברכה

חס ושלום.

דין רודף הוא אחד הדינים המוסריים ביותר. הוא מחייב אדם הרואה אדם אחר הרודף אחרי אדם שלישי לא לשבת בצד, כי אם לקום ולפגוע בשני, כדי שהוא לא יפגע בחף מפשע.

בני עוולה השתמשו בדין זה שלא כדין, וטענו כי ראש ממשלת ישראל הוא האדם השני הרודף אחר אזרחי המדינה, ולכן יש לפגוע בו. בני עוולה אלה נהגו שלא כדין ושלא כהלכה ושלא כהוראת כל הרבנים כולם, שסירבו להחיל דין מוסרי זה בהקשר של מדיניות פוליטית של ראש ממשלה.

כל טוב