יארצייט בחודש 12

חדשות כיפה רבני בית הלל 25/12/17 12:02 ז בטבת התשעח

שאלה

אני באבל על אמי.

במהלך החודש ה12 של האבל ,יכול היארצייט של אחותי.

האם נהוג לומר על אחותי קדיש למרות שזה חודש 12 של אמי?

להיות שליח ציבור?

כיבוד לברכה בבית הכנסת?

תודה!

תשובה

שלום,

אין בעיה להיות ש"ץ ולהגיד קדיש ביארצייט של האחות במהלך החודש השנים עשר של האבלות על האם, כיון שברור שזה נעשה לע"נ האחות ולא כפגיעה באם. אותו דבר נכון לגבי כל מעשה אחר שנעשה לרגל היארצייט של האחות.

מצבים כאלה קורים גם כשאדם אומר קדיש על אב או אם, ובתוך השנה החל לומר קדיש גם על קרוב אחר. במצב כזה יש נוהגים שיעשה הפסקה בסיום 11 חודשי האבלות על הקרוב הראשון, ואח"כ ימשיך להגיד קדיש על הקרוב השני, ויש נוהגים שלא להפסיק בכלל מכיון שהקדיש נאמר עתה על הקרוב השני. במקרה שלך היתה הפסקה, ואתה חוזר לומר קדיש ליום אחד ביארצייט של האחות, ואין בכך בעיה.

בציבור שמכיר אותך ויודע שהסתיימו 11 חודשי אמירת הקדיש על האם כדאי להסביר שזה לרגל היארצייט של האחות כדי למנוע אי הבנות.

תנוחמו מן השמים.

התשובה התקבלה מהרב צבי קורן, רב מרבני בית הלל