טעות בברית מילה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 05/02/21 15:52 כג בשבט התשפא

שאלה

שלום הרב, לפני שנה וחצי נולד לי בן, כמובן ברית עם מוהל מאוד מוכר.. לצערנו בקרוב נצטרך לעשות לבננו ניתוח בהרדמה מלאה בגלל שהמוהל לא מהל היטב את התינוק.. יש צורך להוריד עורלה ולסובב את האיבר..

הרופא אמר שזה כך בגלל שלא עשו את המילה כראוי.. כבר שנה אני במחשבות על זה האם אני צריכה להגיד למוהל משהו, הרי בסופו של דבר הוא רב ועושה את תפקידו. אבל אצטרך בקרוב להכניס את בני לניתוח!!!! קשה לי משני הכיוונים.. כל מי ששומע ישר אומר שצריך להגיד למוהל(לתבוע, לדרוש וכו).. אשמח לעצה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אני מעריך שלילד היה היפוספדיס, למרות שאת לא כותבת את הדברים. נראה שהמוהל היה צריך לידע אתכם על התופעה (היא די שכיחה אצל ילדים), ויתכן שבכל מקרה צריך לעשות ניתוח במקרים כאלו. אבל לדעתי לפני תביעות ובקשות כדאי לפנות לד"ר סודי נמיר שהוא רופא מומחה ומוהל והיה בועדות אתיקה שונות שהוא יכול לבחון את הילד ומה היה לו ומה היה תפקיד המוהל בכך. והוא יכול לכוון אתכם לדרך נכונה. הוא גר ביד בנימין, צריך למצוא טלפון שלו ולבוא למרפאה.

שבת שלום

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ