טלית ותפילין במנחה | טלית בשבת

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 28/07/21 18:16 יט באב התשפא

שאלה

יש לי מספר שאלות

1. האם מותר לי להתעטף בטלית ולהניח תפילין במנחה?

2. בשבת בבוקר התעטפות הטלית היא בצורה שונה אם כן איך?

3.מה יותר חשוב להתפלל נץ יחיד עם תפילין וטלית ואחרי זה קצת תורה או שחרית עם תפילין וטלית בלי דבר תורה אחר?

תודה רבה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

לשואל שלום,

1. הנחת תפילין זמנה בשחרית. אפשר להניח גם במנחה. וחלק מהמקובלים נהגו להניח דרך קבע במנחה.

הסיבה להנחה בשחרית היא משום שתפילין זו מצווה המוטלת על האדם מרגע שפקח את עיניו ולכן מזדרזים לקיימה מוקדם ככל שניתן.

2. ההתעטפות היא באותה הדרך בדיוק. שתי ציציות לאחור ושתי ציציות לפנים.

3. נחלקו האחרונים בשאלה האם עדיפה תפילה במניין או תפילה ביחיד בהנץ החמה. יעויין שו"ת יביע אומר חלק א סימן ד אות ט. להלכה נראה שאין להתרגל להתפלל ביחיד ויש להעדיף תפילה במניין. ואמנם מי שבאופן קבוע מתפלל בהנץ החמה וקרה מקרה שלא מצא מניין בזמן הזה, יתפלל בכוונה בהנץ החמה בלא מניין.

בהצלחה רבה במעשה ידיך

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן