טיפים למי שיש קושי לקום בבוקר

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 30/03/21 10:50 יז בניסן התשפא

שאלה

שלום כבוד הרב,

קשה לי מאוד מאוד לקום בבוקר לתפילת שחרית בין שאני בישיבה ובין שאני חוזר הביתה,

כמובו שכשאני בישיבה אני מצליח יותר.

איזה טיפים יש לרב בשבילי שאוכל להצליח?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה,

לקום בבוקר זה דבר שקשה לרבים. לא בכדי השולחן ערוך פותח את ספרו במילים:

"יתגבר כארי לעמוד בבוקר לעבודת בוראו, שיהא הוא מעורר השחר" (פתיחת שולחן ערוך או"ח א,א)

הדרך שבה אדם קם בבוקר משנתו, מצביעה במידה רבה על מצבו הנפשי הכללי, ומשפיעה על תיפקודו במשך היום כולו.

חשוב לדעת שיש כאלו שיש להם קושי אובייקטיבי להתעורר. והדבר דורש טיפול מקצועי. וכדאי לבדוק זאת.

אך במידה ואתה מתקשה כמו הרבה אנשים, להלן מספר טיפים כדי לקום בזמן:

א. ללכת לישון מספיק מוקדם כדי לישון מספיק שעות, ובכך להצליח לקום בזמן. יש אנשים שזקוקים ליותר שעות שינה, ולכן קשה להם לקום בבוקר.

ב. לתכנן לפני השינה את מספר השעות שיש עבורך לישון, ולהחליט בשעת השינה מתי אתה רוצה לקום בבוקר.

ג. לכוון שעון מעורר לזמן שבו אתה רוצה לקום.

ד. לדאוג שהשעון יהיה מספיק קרוב כדי שתשמע אותו, ומספיק רחוק כדי שתקום ברגליים כדי לכבות אותו.

ה. ברגע שאתה מתעורר לא לתת ליצר הרע לבלבל אותך. גם אם אתה עייף מאוד, תעמוד על הרגליים, תיטול ידיים ותשטוף פנים. זה לא זמן לדון עם עצמך כמה אתה עייף.

ו. יש כאלו שעוזר להם לכוון מספר שעונים מעוררים.

ז. יש כאלו שעוזר להם לתת תשלום כספי לצדקה (לדוגמה 20 ש"ח) בכל פעם שהם לא קמים לתפילה. זה מעודד אותם לקום.

ח. לפעמים מומלץ לבקש ממישהו שיעיר אותך. יש כאלו שלא שומעים כלל את השעון מעורר ועד שלא מגיע מישהו הם ממשיכים לישון.

ט. לפעמים השינה היא לא איכותית מסיבות שונות (מזרון לא נוח, רעש, פחדים וכדומה) ולכן אחר כך קשה להתעורר בבוקר. גם את זה כדאי לבדוק שהשינה מספיק איכותית.

י. כדאי להתפלל על כך, שה' יעזור לך לקום בבוקר לתפילה בזמן.

בהצלחה רבה,

הלל

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן