טיפות אטרופין בשבת

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 23/02/21 16:25 יא באדר התשפא

שאלה

בס"ד

יש טיפות הנקראות טיפות אטרופין, תפקיד הטיפות הוא לגרום למספר במשקפיים פחות להידרדר. לדוגמא אם בשנה המספר גדל ב2 מספרים אז הטיפות גורמות למספר לגדול רק בחצי מספר, לדוגמא.

את הטיפות צריך לשים כל ערב

קראתי שכתוב שאסור להפסיק לקחת את הטיפות בלי להתיעץ עם רופא.

השאלה אם מותר להשתמש בהם בשבת?

קראתי שכתוב - "אסרו חכמים למי שסובל ממיחוש בעינו, לזלף לתוך העין יין או תרופה אחרת"- זאת אומרת שאסור לשים סתם טיפות.

אך טיפות אלו נחשבות פיקוח נפש, לא? וגם אם לא, הרי רפואת עניים יותר חמורה מרפואת איבר אחר נכון? ואם לא, אז לא לשים טיפות אלו נחשבים רפואה של חולה רגיל (כזה שמותר לעבור בשבילו על איסורי דרבנן) נכון?

שהרי ואנני יודע את הסכנה באי לקיחתם...

אשמח אם תוכל להסביר לי אם הסברות שלי נכונות,

תודה רבה!!!

תשובה

תרופה שלוקחים בקביעות כל יום אין בעיה לקחת בשבת