טו בשבט בשמיטה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 10/12/21 13:02 ו בטבת התשפב

שאלה

מה דין טו בשבט בשנה זו שהיא שמיטה?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

אני לא בטוח שהבנתי את השאלה.

אם השאלה היא האם עושים נטיעות השנה - בוודאי שלא.

בכלל הנטיעות אינן קשורות להלכה, והתייחסות לט״ו בשבט כאל חג הנטיעות היא המצאה של המורים העבריים לפני יותר ממאה שנים.

לכן, יש משמעויות הלכתיות לטו בשבט השנה, בענייני ערלה, תרומות ומעשרות וכדו׳, אולם אסור לטעת.

כל טוב

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן